Bespaar tijd en kosten op uw staalconstructies

MEER OVER Thijs Staal Advies

TSA is een jong en groeiend adviesbureau dat waarde hecht aan vakkennis en ervaring. Als Register Constructeur is Thijs Oerbekke uw perfecte garantie voor een betrouwbare en veilige constructie. Want een Register Constructeur voldoet aan strenge eisen voor vakkennis, heeft minimaal 6 jaar relevante werkervaring en is door permanente scholing altijd op de hoogte van de actuele en innovatieve werkwijzen en technieken. Met zijn adviesbureau bent u bovendien verzekerd van heldere afspraken en productiegerichte adviezen.

Onze werkwijze

Aanvraag

Quickscan

Start Project

Kies een box

Klik op een proces voor meer informatie

BESPAAR KOSTEN

AANVRAAG

Heeft u de wens om te bouwen en heeft u hiervoor hoofd- en/of detailberekeningen, een optimalisatie of lasadvies van de benodigde staalconstructie nodig? Maak contact met ons voor een offerte voorzien van een haalbare planning. Met onze klantspecifieke oplossingen verdient u onze kosten dubbel en dwars terug in uw productieproces.

ADVIES OP MAAT

QUICKSCAN

Is de opdracht bevestigd? Dan gaan we aan de slag. We duiken dieper in uw project, beoordelen berekeningen, tekeningen en verdere details. Daarbij gaan we niet over één nacht ijs. We bekijken het krachtenspel van de constructie, controleren op fouten, kijken wat efficiënter kan en geven u een productiegericht advies.

LAAT U ONTZORGEN

START PROJECT

Alle werkgegevens zijn duidelijk en compleet. Volgens planning starten de werkzaamheden. Waar nodig vindt afstemming met de hoofdconstructeur en/of een kick-off bij de klant plaats. Wij kijken hoe zij het project het beste kunnen aanvliegen, doen tussentijdse controles en leiden alles in goede banen. Voortdurende afstemming is voor ons vanzelfsprekend.

Meer over Hoofdberekeningen

De constructeurs van Thijs Staal Advies bepalen met de meest geavanceerde rekensoftware de profileringen van een hoofddraagconstructie. TSA richt zich daarbij specifiek op de staalconstructies en heeft als doel economische staalconstructies te ontwerpen die praktisch goed uit te voeren zijn. Dit betreft met name hoofdberekeningen voor staalconstructies waarbij de fundering optioneel kan worden meegenomen.

Door de ruime praktijkervaring van TSA wordt de theoretische berekening nauwgezet afgestemd op de uitvoering in de praktijk. De gevraagde staalconstructie moet naast dat deze voldoet aan alle technische normen, praktisch goed uit te voeren zijn. Een constructie moet in de ogen van TSA bovendien aan de productiecapaciteit en de voorkeuren van u als bouwer voldoen. Hierbij denken we graag mee in creatieve en innovatieve oplossingen.

Offerte voor een hoofdberekening

Neem nu contact op!

Meer over Detailberekeningen

Op basis van een hoofdberekening maakt TSA voor zijn opdrachtgevers veelal detailberekeningen. In een detailberekening worden met verbindingen de knooppunten van de stalen profielen bepaald. TSA vindt het belangrijk dat zijn opdrachtgevers zo efficiënt mogelijk aan de slag kunnen. Vaak voldoen tekeningen aan de technische normen, maar zijn de staaldetails lastig te maken. Door de jarenlange ervaring werkt TSA sterk productiegericht en is een staalbouwer verzekerd van bijvoorbeeld een verbinding die goed maakbaar is.

Elke handeling kost een staalbouwer geld. Onder meer door het inzetten van zo min mogelijk schotten of verstijvers en door het optimaliseren van het lasvolume, wordt het aantal handelingen beperkt. Dit leidt gelijk tot een eerste kostenbesparing. Door de detailberekeningen daarnaast specifiek toe te spitsen op uw machinepark, productiecapaciteit en voorkeuren in staalsoorten, maakt TSA de constructie zo eenvoudig (lees goedkoop!) mogelijk. Uiteraard wordt hierbij niet ingeboet op de benodigde kwaliteit van de constructie.

Offerte voor een detailberekening?

Neem nu contact op!

Meer over Optimalisaties staalconstructies

Het komt vaak voor dat een staalconstructie efficiënter uitgevoerd kan worden. Slimmer produceren noemen wij dat. Wij bekijken graag voor onze opdrachtgevers wat anders kan. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van een staalsoort met een hogere sterkte, waardoor een profiel lichter kan worden uitgevoerd. Of de keuze van een andere type profiel (kokers in plaats van I-profielen). Ook kijken we naar de verschillende opties in warmgevormde en koudgevormde kokerprofielen.

Wij kijken met de bril van een staalbouwer naar een constructie. Ons doel is voor onze opdrachtgevers de meest geschikte staalconstructies te ontwerpen. Afhankelijk van het machinepark en het uurloon van de staalbouwer, kiezen we voor meer kilo’s staal en minder arbeid of juist andersom. Zo zoeken wij tot de laatste details uit welke staalconstructie voor u het meest optimaal is.

Laat uw staalconstructie optimaliseren!

Neem nu contact op!

Meer over Lasadvies voor staalconstructies

Voor werk dat valt onder de EN 1090 is het verplicht een juist gekwalificeerde lascoördinator in te zetten. Thijs Oerbekke is een gediplomeerd IWE’er (International Welding Engineer). Met zijn kennis en jarenlange praktijkervaring geeft hij perfecte adviezen over lastechniek voor staalconstructies tot en met EXC4 en over de wettelijke norm EN 1090.

Heeft u voor EXC3/EXC4 niet het juiste personeel in dienst? Laat ons de rol van lascoördinator voor een specifiek project invullen. Want voorkomen is beter dan genezen. Wij kennen de details van de wettelijke regelgeving en geven u heldere, lastechnische adviezen. Wij zorgen voor een goede voorbereiding, houden toezicht en leveren nazorg.

Heeft u al een discussie of geschil over bijvoorbeeld een montagetolerantie? Schakel ons alsnog in voor een onafhankelijk advies. Wij lichten de geldende eisen voor uw situatie toe en zetten dit eenduidig voor u op papier. Zo voorkomt u dat problemen verder uit de hand lopen.

Schakel TSA in voor lasadvies voor staalconstructies.

Neem nu contact op!

Meer over Second opinions

Het komt regelmatig voor dat TSA wordt ingezet voor een second opinion. Bijvoorbeeld wanneer u het gevoel heeft dat een hoofddraagconstructie anders kan of moet worden uitgevoerd. U twijfelt aan de constructie die voorligt. Wij zoomen graag in op dit soort vragen. Uzelf kent tenslotte het beste de mogelijkheden en voorkeuren voor de productie in uw organisatie.

Ook komt het voor dat bij een geschil onze expertise wordt ingezet. De ideeën van de aannemer of bouwende partij komen niet overeen met die van de staalbouwer. In dit soort situaties duikt TSA dieper in de berekeningen, tekeningen, werkgegevens en mogelijkheden van de staalbouwer en geeft als derde partij een professioneel en onafhankelijk advies over de constructie.

Twijfels of een geschil? Ga voor een second opinion!

Neem nu contact op!

Hoofdberekeningen

Detailberekeningen

Optimalisaties staalconstructies

Lasadvies voor staalcontructies

Second Opinions

Social wall